ThoughtsDenna tjejen är helt otrolig på att göra videos, hon heter Nanalew på youtube ;)
Om du inte kollat upp henne så gör det!


Fotokurs i SKövde


I helgen så startade vår fotokurs i skövde!
Äntligen så har våran fotokurs startat, det var så himla mysig stämning, vi introducerade oss, gick igenom vad vi skulle lära oss och sedan började kursen. Sen var det fika och massa prat. En väldigt unik kurs må jag säga.
Längtar redan till nästa helg då kursen fortsätter!
Här är lite bilder från kursen, undviker dock att ha med eleverna på fotona. Och nästa vecka måste jag ta kort på det goda fikat som görs utav Frukost

Tuana, läromästaren ;)

Felicia, min co-worker och klasskompis ^^ Här är hennes blogg, hon tar jättefina bilder!

Här går vi igenom kamerans inställningar.

Felicia hade massa coola kameror med sig ;)
Tack för idag sötnötter. Slut för idag, pöss!

Längtar till våren!


Tycker för visso att vintern är väldigt fin...men längtar till värmen och skjorts.
Skulle fota mina syskonbarn igår, blev såklart inte av. Det var alldeles för mörkt och barnen var sura och jobbiga...Så det får bli till helgen!

Fullt upp!


Förlåt för den dåliga uppdateringen!
Har varit i Göteborg i helgen för att hälsa på min syster. Vi åt massa gott på thai, sen var vi på bio och såg Django, asbra verkligen! På kvällen bestämde vi oss för att gå ut på krogen.
Så har inte har tid för att lägga upp något. Planerar att fota för mitt fotoprojekt i veckan så då får ni se resultaten utav det. 
 

Hest e best


Gav mig ut för att fota i det fina vädret!
Tänkte vara nyttig för en gångs skull och vara ute, nu när solen ändå var framme. Tur var ju det för hittade ett par fina hästar!
Har gått på ridskola enda sedan jag var 8, nu är jag ju 18 så hållt på ett tag. Sen har hästar alltid varit runt mig.
Hästintresset började nog redan när jag var 4 år, jag sprang alltid till grannen för att hjälpa till i stallet, det var tider det. Nu får jag nöja mig med ridlektion en gång i veckan, det är vad jag hinner med. Men jag är inte bitter ;)  

Blott i skuggorna visades vem du varHejhej Moas mustasch etc.
Lekte lite med ficklampan i mörket. När jag tog den här bilden hade jag bländartalet 1.4 och slutartiden 1/40 och med ISOt 125.
Bilden nedan är tagen med inställningarna f/1.4 slutartid 1/100 och ISO 125 med mitt fasta 50mm objektiv.

Blott i skuggorna visades vem du var


Tracy Chapman-Fast CarEn av mina favoritlåtar <3

...En lugn låt för denna lugna tisdag...

Hur tänkte jag?Har idag sökt till Universitetet i Göteborg!
Tänkte att några skolor måste jag ändå söka till, även fast jag egentligen bara vill gå folkhögskolan. Men tänk vad kul det vore ifall man faktiskt kom in på Universitetet!
Problemet är att jag har inga bilder som jag ska skicka in som arbetsprov (senast den 29e Januari!) så lär få fota en del.
Men som sagt, kommer jag inte in så gör jag inte det.
Det är nog något att satsa på om två år ;)

Ta ut svängarnaVåga ta ut svängarna
Det är mitt goda råd till er fotografer. Min fotolärare tyckte att vi var alldeles för mesiga när vi redigerade, då blev jag så irriterad att jag valde att helt överdriva värdena på ett foto..och bilden visade sig bli rätt cool.
Så när ni sitter vid datorn och ska redigera en bild, överdriv. Kanske finner du en ny stil, eller du kanske ser detaljer du inte såg innan.
Ibland kan man också överredigera en bild för att visa tydligt för andra vad det är man vill visa. Som till exempel på den här bilden vill man tydligt visa linjerna i bilden.


ConfusingFörsökte mig på lite programering idag!
Satt hela eftermiddagen efter skollunchen och försökte förstå min blogg, resulterade i att jag bytte tema miljoner gånger för att hitta ett som jag förstod mig på.
Tror att jag hittat ett tema jag tivs med i alla fall, så nu blir det till att finslipa på det.

Detta är föresten en lite äldre bild på mig (togs för typ 2år sedan) som jag tog för min portfolio. Temat för den portfolion var kroppspråk. Jag valde att ha bilderna lite abstrakta så att alla ha sin egen uppfattning om vad budskapet var.
Den är bilden döpte jag till "Protecting My Back From You."

Studentklänning!Äntligen fått hem min klänning!
Detta är ingen modeblogg men känner att jag ändå måste lägga upp den här bilden. Idag så är det 144 dagar kvar tills jag tar studenten och under den dagen ska jag gå i denna helt underbara klänningen!
Var livrädd för att den skulle vara för liten men kan till och med fylla ut den lite, antar att jag får tacka mina krusbär för det ;)
Köpte klänningen från zalando, hade sett klänningen innan men fanns då bara i xxl, så var snabb som blixten när jag såg att dem hade fått in den i xs!

VattenFörsökte ta kort på vatten idag...efter 300 bilder är jag fortfarande inte nöjd.
Hittade inte tillräckligt mycket ljuskällor så fick höja ISOt, då blev det mer kornigt än nödvändigt. Sen hittade jag inte riktigt fokuspunkten, plus att jag skulle ha höjt slutartiden mer.
Så antar att jag får ta om den här bilden ett par gånger till.
Nästa gång jag lägger upp en droppbild ska jag vara nöjd med den!
(Ändrade till gråskala, tyckte det var lite häftigt. Ser nästan ut som rinnig keramik.)

Jobb,jobb & jobbJobbet som assistent
Idag åkte jag till Skövde för att assistera Tuana när han fotade. Jobbet som assistent innebär att springa runt med väskor, vara uppmärksam och göra som bossen säger.
Jag får vara den som håller koll på papper, vilka bilder vi ska ta under just den dagen, ljussätta, byta objektiv och mycket mera. Kanske inte låter så kul men det är det faktiskt! Ibland så har jag massor att jag göra och ibland inte. Jag tycker att detta är ett jättebra jobb för er som vill bli fotografer. Här får man gratis tips, gratis inspiration och man får en inblick hur det är att jobba/leva som fotograf.
Man lär sig massor!
Aja, nu är jag hemma och är dötrött och megahungrig så ska göra mig lite mat.
Om ni får chansen att vara fotoassistenter, ta den! Ni lär er mer om fotografi som assistenter än vad ni gör i skolan, det kan jag lova.

The XX-IntroEn låt som jag alltid blir peppad utav, får mig att fortsätta kämpa!

Sjuk idag...Är sjuk på min lediga dag.
Vilket betyder att idag blir det filmtittande och Harry Potter läsande. Har helt plötsligt bestämt mig för att läsa om böckerna. Dem är ju så mysiga!

Testar lite
Fick ett nytt objektiv i julklapp.
Ett Canon Ef 50mm 1:1.4 objektiv. Ett fast objektiv med lågt bländartal så funkar utmärkt för porträtt, vilket jag tar mest. Testade lite självporträtt, en riktig utmaning att få fokusen på ögonen.

Följ mig :)

Följ min blogg med Bloglovin

Intresserad av foto men lite osäker?

Jag och mina två kompisar har startat upp en fotokurs i Skövde.
Fille och jag studerar, men bossen han är en erfaren yrkesfotograf som jobbar både med bröllopsfotografering och reklamjobb. Han har också varit fotolärare under två år, dock så trivdes han inte i skolan, de saknade kreativitet sade han.
(Han har undervisat mig och Fille under ett år.) Under det året fick vi öppna våra sinnen, inget sittandes i skolbänken här inte. Vi blev tvingade att gå runt på stan och andra ställen för att fota folk vi inte kände, jätte pinsamt. Vi fick fota allt möjligt, han fick oss att se från andra perspektiv. Det som jag är mest tacksam för, är att han fick oss att växa, han sade aldrig att vi gjorde fel, eller att våra bilder inte var fina. Dock var han aldrig riktigt nöjd utan pushade oss till det yttersta. Några frågor man fick under lektionerna var "hur hade bilden sett ut om du tog från detta perspektivet, hade bilden talat på ett annat sätt?" Varför valde du det motivet" "Är du nöjd?".

Det fick mig att växa, att tro mer på mig själv. Jag blev säkrare med kameran som jag tidigare hade varit rädd för och tyckt var för bra för mig. Men nu kan jag faktiskt känna att det är jag som har tagit den här fina bilden och det är inte kamerans förtjänst.

Så nu har vi tre bestämt oss för att sända detta vidare. Kanske du är du som jag var, lite osäker med din kamera, hur funkar den egentligen? Eller behöver du växa inom det konstnärliga? Vårat mål är inte att forma eleverna, utan att ge dem möjigheten till att växa.
Själv känner jag att mycket ligger i kamera hanteringen, bara man har koll på inställningar, bländare, slutare etc så kommer det andra lösa sig.

Om du känner dig lite träfffad utav det här så tycker jag att du ska kolla in på hans sida, där finns information om våran kurs. Vi vill verkligen att denna kursen ska bli av, hade varit så kul! 

Länk: Fotokurs i Skövde

 


Börjar blogga!

Helt otroligt!
Jag, Moa har börjar blogga, något som jag alltid har varit emot. Men som sagt, om man vill synas och höras är väl detta en bra metod ;)